| 16 diciembre 2021

Pirineu, pagesia i paisatge davant el futur

El paisatge del Pirineu no seria el mateix sense els pagesos i pageses que durant segles l’han anat modelant fins al que coneixem actualment. Un paisatge i un patrimoni que formen part de la identitat pirinenca i que resulten essencials per un turisme sostenible. Però com serà el paisatge del Pirineu del futur? 

Desconeixem l’abast exacte dels efectes del canvi climàtic a les nostres comarques, ara bé estudis científics fa temps que dibuixen un context general complicat, on la producció d’aliments i la sobirania alimentària tindrà un paper determinant. En tot cas, és evident, el futur del paisatge està estretament vinculat a l’evolució de la ramaderia i l’agricultura de muntanya

Amb aquesta premissa, des de Gratitud Pallars hem volgut saber com veuen aquest futur els pagesos i pageses que actualment desenvolupen la seva activitat amb una sensibilitat especial per la cura de l’entorn. Els ho hem preguntat, i el resultat es recull en el vídeo documental: “Pirineu, pagesia i paisatge davant el futur”, un document on parlen de la seva realitat, idees, opinions i somnis.