Preguntes freqüents

Per fer el càlcul de la petjada de carboni s’ha d’omplir el formulari per obtenir les dades necessàries. Té en compte els dies que heu pernoctat, el nombre de persones i el seu origen, així com el mitjà de transport emprat. A partir de la petjada es calcula el preu de la compensació segons el Sistema Europeu de Carboni (EU-ETS), utilitzant la mesura EUA (Permisos de la Unió Europea) que atorga drets d’emissió de CO2. Podeu destinar aquest import a qualsevol de les causes obertes en el moment de fer la vostra compensació.

Per contribuir amb el projecte podeu fer donacions a les causes obertes relacionades amb alguna microreserva o d’apadrinament d’un camí. També podeu compensar la vostra petjada a través de la nostra calculadora. Alternativament, teniu l’opció de participar en el voluntariat per a la recuperació de murs i empedrats d’antics camins.

Si voleu impulsar una causa de conservació i millora de la biodiversitat, d’apadrinament d’un camí i/o un voluntariat, podeu ser-ne la promotora! Sumeu la vostra iniciativa a la web de gratitud entrant la vostra sol·licitud o bé escriviu-nos a [email protected].

Les causes desgravables estan indicades amb una icona a la fitxa resum de cada causa. Per obtenir un certificat de donació, un cop feu una donació, caldrà que introduïu el vostre nom complet i DNI per tal que es generi correctament el PDF descarregable corresponent.

Quan decidiu apadrinar un camí podeu triar entre diferents opcions de donació. Cada donació té una recompensa associada que es descriu a la web. Un cop s’ha finalitzat la causa d’Apadrina a la qual heu contribuït (s’ha tancat la causa i s’han fet les accions de recuperació del camí i dels murs de pedra seca), rebreu un mail amb informació del que tot el que s’ha fet i l’entitat promotora de la causa us enviarà la recompensa de la vostra donació.

Ser usuari registrat us permetrà poder modificar les vostres dades de facturació per fer els certificats de donació, i tenir un registre de les donacions que heu fet. També rebreu la informació relacionada amb la vostra donació un cop hagi finalitzat la campanya i s’executi el projecte, veient de manera clara i directa com s’han invertit les vostres aportacions.

Podeu fer el pagament amb targeta bancària o PayPal. El pagament amb Paypal té una comissió d’entorn del 3 % que es resta de l’import de la vostra donació. Podeu consultar quines comissions aplica Paypal.

Sí, si les causes són del mateix promotor. Podeu filtrar les causes segons el promotor i afegir-les al carret de donacions per fer totes les donacions amb un sol pagament. 

Si voleu fer més donacions a causes d’un promotor diferent, haureu de tornar a començar el procés de donació.

Una microreserva és un espai natural de petites dimensions, des d’uns centenars de metres quadrats a uns pocs centenars d’hectàrees, gestionats sota la figura de reserves naturals privades en el cas de Catalunya, amb un projecte de conservació de la biodiversitat i/o el patrimoni. És una marca que indica que és gestionat tenint cura del medi natural, preservant i potenciant uns valors que el fan singular pel que fa a la geologia, la fauna o la flora, i sovint també associat un patrimoni històric i cultural de gran interès.
A Gratitud Pallars, la majoria de les causes estan vinculades a microreserves de la zona, al llistat de causes podeu filtrar les causes segons la microreserva.
Podeu saber més sobre les microreserves a l’article dedicat.

El voluntariat és un projecte anual està obert a diferents…

Actualment, pots participar en el voluntariat que organitza anualment l'associació Marques de Pastor amb el nom “la Setmana del Voluntariat”. Cada any es tria un tram d’algun dels camins tradicionals de la ruta de senderisme d’El Cinquè Llac per recuperar els seus murs i empedrats seguint la mateixa tècnica ancestral amb què van ser construïts.

Durant cinc dies, dos mestres paredaries, experts en la tècnica de la pedra seca, comparteixen la jornada amb els voluntaris als quals ensenyen l’art d’encaixar pedres sense més argamassa. 

Per participar-hi heu de fer la vostra sol·licitud i rebre la confirmació. Segur que viureu una experiència inoblidable.

Encara que no s’aconsegueixi totalment l’objectiu marcat a una causa, s’invertiran totes les aportacions que s’hagin rebut. Els resultats obtinguts es compartiran amb totes les persones que hagin fet una donació un cop executat el projecte.