Suma la teva causa

Les microreserves, un compromís amb la biodiversitat i la sostenibilitat

Una microreserva és espai reduït, sovint per sota de les 20 ha, on tenir especial cura de les espècies valuoses que hi creixen. Aquest concepte va néixer a la dècada dels anys 90 i està enfocat principalment a espècies vegetals i insectes que sovint no gaudeixen de prou atenció, si bé la seva funció ambiental pot ser importantíssima.

És evident que les administracions públiques difícilment poden abordar i solucionar tots els reptes ambientals. La consciència com a individus i ciutadans ens interpel·la i per aquest motiu, proposem la creació d'una xarxa de microreserves al Pallars a partir d'un seguit d’acords de custòdia amb els propietaris de les finques i entitats que les vulguin promoure.

L’objectiu de les microreserves és la conservació de la biodiversitat i alhora, oferir als visitants espais on fer activitats de sensibilització ambiental que tinguin per objecte un contacte pausat i respectuós amb la natura.

Els acords de custòdia són compromisos amb ramaders i pagesos, i també amb petits ajuntaments, que s’estableixen mirant-se als ulls, buscant la confiança que hi ha dins, i que es tanquen amb una encaixada de mans, tant o més valuosa que els papers que s’acaben signant.
Ens ajudes?

Necessites suport i fons per la teva causa?

Comparteix la teva causa a la nostra web. T'acompanyem i t'ajudem a contactar amb persones que volen col·laborar en la millora i conservació del paisatge i la biodiversitat

El primer pas per pujar a la web de Gratitud Pallars la teva causa de tipus Microreserva és omplir el formulari de sol·licitud on et demanem que ens indiquis les dades del promotor/a de la causa i les dades principals de la microreserva. Després de rebre aquesta informació, valorarem si compleix els requisits per participar de la plataforma Gratitud Pallars. Un cop admesa, contactarem amb tu i t'indicarem els següents passos i la documentació que et caldrà.

Són factors imprescindibles a tenir en compte els següents:
  • La microreserva ha d'estar ubicada en territori dels Pallars.
  • Ha de tenir com a finalitat principal la millora i/o conservació de la biodiversitat de l'espai.

També és important tenir en compte que l'ens promotor de la microreserva en serà el responsable a tots els efectes, i que Gratitud Pallars proporciona al promotor acompanyament i l'espai d'encontre amb els possibles donants a través de la plataforma: www.gratitudpallars.cat.

Si tens qualsevol dubte posa't en contacte amb nosaltres escrivint-nos al correu electrònic: [email protected]