Voluntariat

Les pedres no es mouen soles

Quan fa que no t’embrutes les mans amb terra? Poques coses hi han més gratificats que el treball manual voluntari. Ara pots participar en projectes de restauració dels murs i empedrats d’antics camins utilitzant la tècnica de la pedra seca.

Tres bones raons:

  • Fer nous amics
  • Treballar en espais meravellosos
  • Saber que el teu esforç ajuda a recuperar patrimoni i a fer del món un indret més agradable per viure

Suma’t al voluntariat

Suma't a la"Setmana del voluntariat” de El Cinquè Llac la primavera del 2024
al Camí de Vilella a Xerallo

"Setmana del voluntariat” de El Cinquè Llac la primavera de 2024 al Camí de Vilella a Xerallo

La setmana del voluntariat, un concepte diferent de vacances: moure pedres; aixecar parets; conèixer gent nova; riure; compartir la satisfacció per la feina útil, amb sentit i ben feta; connectar-se amb quelcom profund, amb la terra i amb centenars d’anys d’història.

Dates: del 27 al 31 de maig del 2024

Localització: municipi de Sarroca de Bellera, Pallars Jussà

Cada any l’associació Marques de Pastor tria un tram d’algun dels camins tradicionals per on transcorre la ruta de senderisme d’El Cinquè Llac. L’objectiu es recuperar i restaurar els seus vells murs i empedrats seguint la mateixa tècnica ancestral amb que van ser construïts, la pedra seca.

En el cas dels murs, no només són fonamentals per aguantar els camins i els talussos sinó que, a més, proporcionen importants microhàbitats per a una gran varietat de plantes i insectes i formen part indestriable del nostre paisatge.

Durant cinc dies, dos mestres paredaires, experts en la tècnica de la pedra seca, comparteixen la jornada amb els voluntaris als quals ensenyen l’art d’encaixar pedres sense més argamassa que l’habilitat d’un ofici antiquíssim. La jornada de treball transcorre de 9:00 a 17:00 hores, amb un descans per dinar. A partir de les 18:00 h es programen visites per conèixer espais naturals, museus i productors locals.

Al final dels cinc dies, els resultats són extraordinaris en tots els sentits. Poques activitats com aquesta estan tan unides als valors i significats de la paraula GRATITUD.